Massage

Massage, time to make your soul happy

Wil jij weer even tijd maken voor jezelf? En connecten met je lijf, hart en ziel? Wil je even niks moeten, maar mogen zijn en voelen? Stilstaan en verbinden? Wil je je weer stevig geankerd voelen in jezelf? Of contact maken met dat wat er aanwezig is (wát het ook is)?

Je komt bij mij als je verlangt naar tijd, aandacht en een warm, liefdevol contact met jezelf.

Je komt bij mij als je níet op zoek bent naar een standaard ontspanningsmassage. Wat wij samen doen is meer. Ontspanning is vaak een bij-effect van weer diep contact maken met jezelf. Als jij weer in de stilte terecht komt die jij in de essentie al bent.

Ik behandel intuïtief, werk met aandacht en zet hierbij stilte, meditatie en compassie in als belangrijke pijlers.

Je kunt kiezen uit 2 massage-opties

  1. Losse massages
  2. Mindfulness & Massage-traject

1. Losse massage

Als je binnenkomt, is er eerst even kort de tijd om te acclimatiseren en af te stemmen hoe het op dat moment met je gaat en hoe het met je lijf is. Soms zetten we eerst een (korte) meditatie in. We stemmen af naar welke delen van je lichaam er aandacht mag en wat ik ga masseren. Tijdens de massage is er (vooral) stilte, voelen en ervaren. Na de massage is er ruimte om stil te staan bij wat je ervaring was tijdens de massage, wat het bracht, wat het losmaakte e.d. 

2. Mindfulness & Massage-traject

Smile and breatheHet Mindfulness & Massage-traject is een combinatie van mindfulness en massage (aanraking). Deze combinatie geeft een diepgaand effect. Door middel van aanraking, ademhaling en kennis/achtergrondinformatie over mindfulness wordt een diepe bewustwording gecreëerd. 

Mindfulness gaat over aandacht, bewustwording en mild zijn naar jezelf. Door middel van gesprekken & massage word je nog meer bewust wat je waarneemt in jouw lijf. En daarnaast ontstaat er ook meer bewustzijn van wat er aanwezig is in je hoofd (denken) en in je hart (voelen). 

In Nederland en het westen leven we veel in ons hoofd. Wat heel doeltreffend kan zijn want we hebben een geniaal brein en we bereiken er veel mee. Maar het zit ons soms ook in de weg als we er niet goed mee om gaan. Gedachten die onze aandacht wegkapen, piekeren, aannames, negatieve gedachtepatronen en (ver)oordelende gedachten. Denken haalt ons weg bij voelen. 

Het Mindfulness & Massage-traject helpen je om meer te voelen en om meer bewustwording te creëren. Zowel fysiek als mentaal. Het lichaam is in staat om gevoelens, gedachten en ervaringen vast te houden. Het lijf laat ons vaak nog eerder dingen zien dan dat wanneer we het 'weten' met ons hoofd. Er ligt zó veel informatie opgeslagen in het lichaam. En een massage en de aanvullende gesprekken laten je ook weer met verwondering en dankbaarheid naar je lijf kijken! Ook word je je bewuster van je ademhaling en krijg je praktische mindfulness-informatie en mindfulnesstools aangereikt die je meer kennis, inzichten en inspiratie over mindfulness geven. 

Aanraken is een manier om dichter bij jezelf te komen en om te voelen wat er in jou gebeurt. Door je bewust te worden van je eigen lichaam, leer je om meer te 'luisteren' naar je lichaam en word je je bewust van de signalen die jouw lichaam je geeft. En door je hier bewust van te worden, ontstaat er meer balans in jou als persoon. Door een massage word je aangeraakt en daarmee raak je ook aan wat opgeslagen ligt in je lijf.

Aanpak Mindfulness & Massage

We starten eerst met een (losse) afspraak van 75 minuten waarin we kennismaken, ik jou een massage geef en jij vanuit daar kunt bekijken of je verder wilt met het Mindfulness & Massage-traject. Bewustwording vraagt tijd, aandacht en ruimte, daarom starten we na de kennismakingsafspraak met minimaal 3 sessies van 90 minuten. Je ontvangt in dit traject van 3 afspraken een korting op de totaalprijs. 

Daarna kun je naar wens verder. Je bent vrij om te bekijken of je nog een traject van 3 sessies wilt plannen, óf je kunt losse aanvullende sessies boeken. 

Tussen de sessies door ga je zelf thuis (bijna) dagelijks aan de slag met mindfulness-oefeningen. Zo leer je ook om in het dagelijks leven bewuster te leven. Je ontvangt van mij een link met al mijn begeleide meditaties en na elke afspraak een werkboek. In het werkboek kun je nog eens nalezen wat we besproken hebben en hier staan ook de thuisoefeningen in. 

Als je de mindfulnesstraining al hebt gevolgd, dan geeft een sessie Mindfulness & Massage een verdieping op je beoefening en kennis vanuit de mindfulnesstraining. Je komt zo weer in contact met je lijf, keert met je aandacht naar je lijf en er is een moment om stil te staan bij jouw ervaring. Ook gebruiken we de ademhaling als anker, bijvoorbeeld tijdens een voorafgaande korte meditatie of tijdens de massage zelf. Voelen, mildheid & zorgzame aandacht voor jezelf en je lijf zijn sleutelwoorden tijdens deze sessie.  

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Je kunt je mij bereiken door een berichtje te sturen naar  welkom@bijjuul.com of te bellen op telefoonnummer 06-47171291.