Massage


Goed
voor
jezelf
zorgen!

In het dagelijks leven zijn we vaak onderweg: van de ene afspraak naar de andere, van de ene to-do naar de andere to-do, deadlines die behaald moeten worden, op tijd komen, dingen bedenken (wat soms overgaat in piekeren en veel in het hoofd zitten) en zaken oplossen....Deze doe-modus is een prima modus want hierin verzetten we bergen werk en dóen we heel veel. In deze modus komen we alleen niet tot rust. Daar is een andere modus voor nodig. Dit heet de zijn-modus, ook wel rust- of kalmeringssysteem genoemd.

In de zijn-modus stop je met onderweg zijn en kom je als het ware weer even in de thuisbasis. Een massage helpt hierbij. Juist voor mensen die veel in hun hoofd zitten. De aandacht voor het lichaam zit dan voornamelijk in het bovenste gedeelte van het lichaam, namelijk ons hoofd, in de mind. Door een massage voel je jouw héle lijf weer en kom je met je aandacht weer in het lichaam. Hierdoor vergroot je het contact met je lichaam en groeit je bewustzijn. En je neemt deze ervaring ook weer mee in het dagelijks leven: je leert om vaker in te checken bij jezelf en weer even 'thuis' te komen. Het effect van een massage is soms nog dagen voelbaar.

Dit mailde een cliënt mij na een afspraak:

"Dit was geen spier-kneed-massage of een massage zoals bij de Thai. Dit was een massage met heel veel aandacht die me helemaal tot rust en in het hier en nu heeft gebracht. Ik vind het moeilijk om te ontspannen, maar ik heb nu een diepe ontspanning ervaren. En ik ervaar deze nog steeds, heel bijzonder. Dank je wel!"

Wist je dat aanraking en massage de aanmaak van oxytocine stimuleert? Dit stofje zorgt voor een gevoel van veiligheid en verbinding en kalmeert het stressysteem. 

Aandacht is bij mij het kernwoord. Ik geef jou aandacht door middel van mijn handen. Afgestemd op jouw lichaam en geest. Ik help jou door middel van een massage om weer in je eigen rust-systeem te komen 

Je kunt kiezen uit 2 massage-opties

  1. Ontspannings- & Bewustwordingsmassage
  2. Mindfulness & Massage

1. Ontspannings- & Bewustwordingsmassage

In de ontspanningsmassage is er geen programma of vaststaande manier. Als je binnenkomt, is er eerst even kort de tijd om te acclimatiseren en af te stemmen hoe het op dat moment met je gaat en hoe het met je lijf is. We stemmen dan af naar welke delen van je lichaam aandacht mag en wat ik ga masseren. Tijdens de massage is er stilte. Na de massage is er, alleen als je dat wilt, ruimte om stil te staan bij wat je ervaring tijdens de massage was, wat het bracht, wat het losmaakte e.d.

We worden ons steeds meer bewust van de samenhang tussen lichaam en onze geest. Belangrijk is een goede balans tussen spanning & ontspanning, tussen denken & voelen en tussen doen & zijn. Een massage is een manier om spanning effectief af te bouwen en je lichaam te helpen om het natuurlijke herstelproces te bevorderen. Een massage helpt om met je gedachten in het hier & nu te komen en blijven en zo meer een ontspannen gevoel te krijgen.

Een massage is een mooi moment om jezelf aandacht te geven, te verwennen en jezelf weer even in de pauzestand te zetten. Jezelf 'me-time' te gunnen. 

2. Mindfulness & Massage

Smile and breatheMindfulness & Massage is een combinatie van mindfulness en massage (aanraking). Deze combinatie geeft een diepgaand effect. Door middel van aanraking, ademhaling en kennis/achtergrondinformatie over mindfulness wordt een diepe bewustwording gecreëerd. 

Mindfulness gaat over aandacht, bewustwording en mild zijn naar jezelf. Door middel van gesprekken & massage word je nog meer bewust wat je waarneemt in jouw lijf. En daarnaast ontstaat er ook meer bewustzijn van wat er aanwezig is in je hoofd (denken) en in je hart (voelen). 

In Nederland en het westen leven we veel in ons hoofd. Wat heel doeltreffend kan zijn want we hebben een geniaal brein en we bereiken er veel mee. Maar het zit ons ook vaak in de weg. Gedachten die onze aandacht wegkapen, piekeren, aannames, negatieve gedachtepatronen en (ver)oordelende gedachten. Denken haalt ons weg bij voelen. 

Het Mindfulness & Massage-traject helpen je om meer te voelen en om meer bewustwording te creëren. Zowel fysiek als mentaal. Het lichaam is in staat om gevoelens, gedachten en ervaringen vast te houden. Het lijf laat ons vaak nog eerder dingen zien dan dat wanneer we het 'weten' met ons hoofd. Er ligt zó veel informatie opgeslagen in het lichaam. En een massage en de aanvullende gesprekken laten je ook weer met verwondering en dankbaarheid naar je lijf kijken! Ook word je je bewuster van je ademhaling en krijg je praktische mindfulness-informatie en mindfulnesstools aangereikt die je meer kennis, inzichten en inspiratie over mindfulness geven. 

Aanraken is een manier om dichter bij jezelf te komen en om te voelen wat er in jou gebeurt. Door je bewust te worden van je eigen lichaam, leer je om meer te 'luisteren' naar je lichaam en word je je bewust van de signalen die jouw lichaam je geeft. En door je hier bewust van te worden, ontstaat er meer balans in jou als persoon. Door een massage word je aangeraakt en daarmee raak je ook aan wat opgeslagen ligt in je lijf.

Aanpak Mindfulness & Massage

We starten eerst met een (losse) afspraak van 75 minuten waarin we kennismaken, ik jou een massage geef en jij vanuit daar kunt bekijken of je verder wilt met het Mindfulness & Massage-traject. Bewustwording vraagt tijd, aandacht en ruimte, daarom starten we na de kennismakingsafspraak met minimaal 3 sessies van 90 minuten. Je ontvangt in dit traject van 3 afspraken een korting op de totaalprijs. 

Daarna kun je naar wens verder. Je bent vrij om te bekijken of je nog een traject van 3 sessies wilt plannen, óf je kunt losse aanvullende sessies boeken. 

Tussen de sessies door ga je zelf thuis (bijna) dagelijks aan de slag met mindfulness-oefeningen. Zo leer je ook om in het dagelijks leven bewuster te leven. Je ontvangt van mij een link met al mijn begeleide meditaties en na elke afspraak een werkboek. In het werkboek kun je nog eens nalezen wat we besproken hebben en hier staan ook de thuisoefeningen in. 

Als je de mindfulnesstraining al hebt gevolgd, dan geeft een sessie Mindfulness & Massage een verdieping op je beoefening en kennis vanuit de mindfulnesstraining. Je komt zo weer in contact met je lijf, keert met je aandacht naar je lijf en er is een moment om stil te staan bij jouw ervaring. Ook gebruiken we de ademhaling als anker, bijvoorbeeld tijdens een voorafgaande korte meditatie of tijdens de massage zelf. Voelen, mildheid & zorgzame aandacht voor jezelf en je lijf zijn sleutelwoorden tijdens deze sessie.  

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Je kunt je mij bereiken door een berichtje te sturen naar  welkom@bijjuul.com of te bellen op telefoonnummer 06-47171291.