De Mindfulness Training

In de training van 8 weken (volgens de MBSR/MBCT-methodiek) leer je om meer aanwezig te zijn bij je ervaring in het hier & nu. Je leert om aandacht te hebben voor wat er nu is zonder te (ver)oordelen. Je leert door te ervaren, door je aandacht te trainen. Je gaat je geest trainen. In ons dagelijks leven doen we vaak meerdere dingen tegelijk, op de automatische piloot, zitten vaak in de doe-modus en je gedachten nemen een loopje met je. Mindfulness leert je hoe je de rust en helderheid in jezelf kunt opzoeken.

Mindfulness illustratie

De training bestaat uit 8 wekelijkse trainingssessies van 2,5 uur. Stap voor stap worden de basisvaardigheden aangeleerd en ga je vooral zelf aan de slag om de oefeningen in de praktijk te brengen. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 12 deelnemers. 

Naast de groepsbijeenkomsten vraagt de training een tijdsinvestering van ongeveer 45 minuten oefenen per dag. Dit is een oefening (meditatie) van ongeveer 30 minuten aaneengesloten plus daarnaast nog verschillende informele oefeningen die je de dag door kunt doen. Je leert mindful te leven door het te dóen en door dagelijks te oefenen in het trainen van je aandacht. 

Interesse om deel te nemen? Meld je dan vrijblijvend aan door je naam, telefoonnummer en emailadres te mailen aan welkom@bijjuul.com. Je ontvangt per mail een inschrijfformulier en kunt deze ingevuld retour mailen. Ik neem hierna contact met je op voor een telefonische intake. Hierna is de inschrijving definitief. Kijk hier voor meer Praktische informatie.

Mindfulness     Mindfulness    Mindfulness

(Illustraties van: Headspace, zie ook www.headspace.com of download de handige meditatie-app)