Stille Retraitedag

stiltedag arnhem BijJuul

Altijd al benieuwd geweest hoe het is om een dag in stilte te zijn? Wil je je beoefening verdiepen? Nieuwsgierig welke lagen je dieper komt als je een dag in stilte bent?

Wil jij weer even tijd maken voor jezelf? En connecten met je lijf, hart en ziel? Wil je even niks moeten, maar mogen zijn en voelen? Stilstaan en verbinden? Wil je je weer stevig geankerd voelen in jezelf? Of contact maken met dat wat er aanwezig is (wát het ook is)? Verlang je naar tijd, aandacht en een warm, liefdevol contact met jezelf?

Wat je wens of behoefte ook is, de stille retraitedag op 7 april geeft je hiervoor alle mogelijkheden. We brengen deze dag in stilte door. Ik begeleid de yoga, meditaties, wandeling etc, dus mijn stem hoor je wel. Daarnaast zal er minimaal interactie zijn met anderen, waardoor je meer interactie met jezelf hebt.

Sommige mensen vinden stilte spannend. 'Kan ik dat wel?' 'Een hele dag stil zijn, trek ik dat wel?'. Na heel wat stiltedagen, 5- en 8-daagse stilteretraites en stilte die ik regelmatig inbouw in mijn eigen dagelijks leven, kan ik het je echt aanraden. In de stilte hoor en zie je mooie dingen. Er is geen ruis, geen afleiding, geen externe prikkels en al je zintuigen worden dieper geactiveerd.

Je gunt jezelf tijd met jezelf. En aandacht is het grootste kado dat je iemand (in dit geval jezelf) kunt geven. Je komt dieper in je ervaring en dat is vaak heel leerzaam. En door zo tijd door te brengen met jezelf, kan je ook weer écht connecten met jezelf, met hart en met je ziel. Dat kan aanvoelen als thuiskomen en een diepe verankering in jezelf ervaren. Helend.

En uiteraard ben ik daar om jou te begeleiden in dit proces. En ook de anderen om je heen, ook al ken je ze niet. Samen hetzelfde pad opgaan, verbindt. Ik vind het zelf altijd heel bijzonder wat een groepsproces doet.

Het wordt een mooie verbindende dag, op een prachtige locatie in de bossen van Loenen. En daar gaan we zeker gebruik van maken door ook een wandeling te maken. Verder zal ik fijne meditaties begeleiden waarbij thema's als compassie, zelfzorg en jezelf begeleiden naar het rust-/kalmeringssysteem zeker naar voren gaan komen, doen we wat eenvoudige yoga én maak ik een heerlijke verse vegetarische soep voor de lunch. 

Praktische info

  • Datum: zondag 7 april 2019.
  • Locatie: Dalenk 21A Loenen.
  • Tijden: van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Kosten: €80,00.
  • Kosten zijn inclusief zelfgemaakte verse vegetarische soep bij de lunch, lekkers gedurende de dag en verse theetjes en exclusief lunch. 
  • Aanmelden: stuur een mail naar welkom@bijjuul.com (maximaal 12 deelnemers).


Ik hoop je te mogen verwelkomen en kijk er naar uit! En als je nog vragen hebt, schroom niet om deze aan me te stellen of om me even te bellen op 06-47171291.