Archief van: June, 2017

 • 83 problemen

  83 problemen

  Het verhaal van de Boeddha vertelt dat je altijd 83 problemen zult hebben. En het 84e probleem is het lijden over alle andere 83 problemen. Als je accepteert dat er altijd 83 problemen in je leven zullen zijn, dat heb je in ieder geval al geen 84e probleem:-)

  Ik hoor je denken: ja lekker makkelijk gezegd, maar ik wíl helemaal niet lijden!! En ja, dat snap ik. Maar als je durft op te dagen voor de realiteit van het het leven, dan wéét je diep van binnen (vanuit je diepe bewustzijn) dat dit niet mogelijk is. En het fijne is dat je kunt leren om ook in je lijden vreugde, plezier en rust te blijven ervaren!

  Comments: 0

 • Compassie

  Compassie

  Al jaren word ik naar het onderwerp Compassie toegetrokken. De afgelopen jaren ben ik onwijs gegroeid in compassie hebben met en voor mijzelf. Ik heb hier hard aan gewerkt. Want ja, goed nieuws, dit kan je leren. Ik ben het levende bewijs. Ik ben een stuk aardiger voor mezelf geworden, meer ontspannen, krachtiger en ik drijf mezelf een stuk minder op. Het oefenen met compassie levert veel op!

  Comments: 0