Archief van: 2018

 • ​Zachter en krachtiger

  ​Zachter en krachtiger

  In de basis willen we als mens allemaal gezien, gevoeld en gehoord worden en ons geliefd voelen. Vaak projecteren we dit verlangen op andere mensen en hiermee creëren we, heel vaak zonder dat we ons hiervan bewust zijn, een afhankelijkheidslijntje. Ik had er talloze uitstaan. Ik was als een leeg vat dat gevuld wilde worden door een ander. Ik miste zelfliefde en zette van alles in, onbewust, om die liefde elders te halen. 

  Ik dacht dat er altijd een actie ingezet moest worden of een ander nodig te hebben om liefde te ervaren. Ik leerde om mezelf liefdevoller te benaderen. Dat vond ik eerst maar wat 'soft', maar het effect was huge.  

  In dit blog geef ik jou mijn tips hoe je door 3 korte zinnetjes jezelf liefde kunt geven, hoe je daarmee afhankelijkheidslijntjes kunt opheffen en hoe je stevig gecenterd in je eigen ruimte kan staan. 

  Comments: 0

 • Leren luisteren naar de wijze innerlijke stem

  Leren luisteren naar de wijze innerlijke stem

  Zoals bij veel persoonlijke processen weet je soms niet meer wat nu exact het moment was dat de verandering of de ommedraai zich inzette. Je blikt terug en je kunt het niet precies aanwijzen en pickpointen. 
  Maar bij één ding weet ik het nog wel. Het was het moment dat ik mezelf de vraag ging stellen 'Wat heb ik nu nodig?' en ik nog meer ging luisteren naar mijn innerlijke stem. 

  Een simpele vraag. Lifechanging als je het antwoord gaat leven. 

  Comments: 0

 • Ik heb 2 gezichten

  Ik heb 2 gezichten

  Ik heb net geluncht en gewandeld met een vriend. Hij benoemde iets waar ik mezelf ook steeds bewuster van werd de afgelopen tijd: ik heb twee kanten in me en die lijken soms nog niet verenigd met elkaar. Hij benoemde dit naar aanleiding van mijn nieuwe profielfoto op FB en whatsapp. 'Mooie foto, maar je vertelt me net over je hele spirituele reis van de afgelopen maanden en deze andere kant zie ik niet terug in de foto'. Heerlijk eerlijke vrienden. 

  Dat was al de derde, bijna dezelfde, reactie op mijn nieuwe profielfoto. Hier zat wat in voor mij. Gevalletje synchroniciteit. Het maakte me er bewust van dat ik een deel van mezelf weg houd waardoor er delen in mij niet verenigd zijn met elkaar. Dat is best confronterend én heel verhelderend. Lees meer in mijn blog!

  Comments: 3

 • ​Wanneer mijn leven als een worsteling voelt

  ​Wanneer mijn leven als een worsteling voelt

  Soms heb je het gevoel: life sucks. Het leven kan aanvoelen als een worsteling, als iets lastigs en moeilijks. En ik weet niet of je dat herkent, maar dan je wil gewoon dat dat lastige ‘verdwijnt’.

  Ik zit al een paar dagen in standje ‘het is er wel, maar ik wil er niet echt aan’. Ondertussen zijn mijn nachten kort, zit er spanning in mijn buik, leef ik vooral in mijn hoofd en dat veroorzaakt samen met het slaaptekort hoofdpijn. 

  Als ik weer vroeg wakker word en niet kan inslapen, besluit ik om te stoppen met vechten. Wat resulteert in een enorme huilbui, een diepe ontlading van vastgezette emoties en mezelf koesteren. Vanuit hier ontstaat helderheid en kan ik weer de juiste keuzes maken voor mezelf. 

  Comments: 1

 • Een nacht in het bos. Part 2.

  Een nacht in het bos. Part 2.

  Ik roep al weken dat ik naar de natuur word getrokken. En nu stond er in de beschrijving van de workshop ‘als je wilt kun je de nacht in het bos doorbrengen’. Yeah, de natuur in! Slapen in een bos, hoe puur kan je het hebben! Ik zie ons allemaal al zo samen bij het kampvuur liggen, de sjamaan knus trommelend op zijn trommel met veren.....Ik weet niet wat de workshop me verder gaat brengen (vast mooie dingen), maar als alleen dit al de opbrengst gaat zijn, ben ik al blij.

  Wat ik niet wist, was dat ik alleen in dat bos zou liggen. Dat verneem ik pas tijdens de workshop. Minor detail. En ik ben dus echt een chicken, vooral 's nachts alleen. Maar toch heb ik er nog steeds zin in. Het lijkt me wel een mooie uitdaging. Loslaten en laten sterven was het thema toch? Let's do this. 

  Comments: 0

 • Een nacht alleen in het bos

  Een nacht alleen in het bos

  Ik lig stevig ingepakt in een slaapzak met vele lagen kleding aan. In het bos. Alleen.

  Ik ben blij. De nacht is voorbij. We gaan van donker naar licht.

  Vannacht ben ik gestorven en ook weer opnieuw geboren. Ik heb me op laten eten door dieren en me weer opnieuw op laten bouwen door de spirits. Althans volgens sjamanistische traditie....

  Comments: 0

 • Waarom ik schrijf

  Waarom ik schrijf

  Schrijven is voor mij essentieel. Ik ben meer een schrijver dan een prater. Ik kan mijn gevoelens makkelijker opschrijven dan benoemen. Door schrijven heb ik patronen in mezelf kunnen herkennen, ben ik tot de mooiste inzichten gekomen, voel ik rust over me heen komen en ervaar ik blijdschap gewoon door het schrijven an sich.

  Door te schrijven kan ik het gefluister van mijn ziel horen en laat ik mijn hart spreken. Ik stel vragen en het antwoord volgt uit mijn pen. Magisch. 

  Comments: 1

 • ​Je hebt niet altijd een plan nodig

  ​Je hebt niet altijd een plan nodig

  Je hebt niet altijd een plan nodig. Soms moet je gewoon ademen, vertrouwen en loslaten. En dan zie je wel wat er gebeurt. En dat is precies wat ik ga doen.

  Comments: 0