Archief van: 2016

 • India India

  India India

  Ik ben nu 2 weken in India voor de opleiding tot yoga teacher en het voelt aan als 2 maanden. Het is een ontdekkingsreis. Ik leer, ontdek, geniet, worstel, kom mezelf en mijn patronen/neigingen tegen.....het leven dus:-) Lees hier meer over mijn ervaringen in crazy India.

  Comments: 2

 • Creatief leven & moedige keuzes

  Creatief leven & moedige keuzes

  Ik bewonder mensen. Hoe meer mensen ik begeleid in mijn praktijk en hun verhalen hoor, hun struggles zie en ze ook weer in hun kracht zie komen, hoe meer ik ze bewonder. Ik bewonder ook mensen die bereid zijn om eerlijk naar zichzelf te kijken en moedige keuzes maken om een creatief leven te leiden. Ik raak enorm door hen geïnspireerd. En daarom wil ik graag enkele verhalen van deze mensen met jou delen. Ik hoop dat de verhalen jou ook weer inspireren. 

  Comments: 0

 • De schipper & meditatie

  De schipper & meditatie

  Als een schipper leert varen zijn de ideale omstandigheden om dit te leren op rustig vaarwater. En dat, zodra er onrustig weer of zelfs storm komt, hij weet hoe hij de focus kan houden en het geleerde in de praktijk kan brengen en het schip rustig en daadkrachtig door de storm heen kan loodsen. En zo is het ook met mediteren.....Je investeert in veerkrachtigheid voor wanneer het leven stressvol is.

  Comments: 0

 • Zelfkritiek & Compassie

  Zelfkritiek & Compassie

  Onderzoek laat zien dat we dénken dat we kritisch op onszelf moeten zijn om onszelf te motiveren. En dat wanneer we mild zijn voor onszelf, we toegeeflijk en lui worden.Is dat waar? Nee, onderzoek laat zelfs het tegenovergestelde zien: zelfkritiek ondermijnt juist onze motivatie! We zijn zo vaak zo kritisch op onszelf en we hebben niet eens door welke pijn we onszelf aandoen. We hebben het niet eens door dat we deze innerlijke kritische stem heel vaak aan het woord laten en dat het ook anders kan. Compassie is het antwoord.

  Comments: 3

 • Stress? Doe jouw geit de deur uit!

  Stress? Doe jouw geit de deur uit!

  Als je te druk bent, slecht slaapt, onrustig bent, niet aan jezelf toekomt, niet leuk bent: zoek de geit. En doe hem weg.

  Comments: 0

 • Mindfulness: deze 5 megabedrijven doen eraan, en met resultaat!

  Mindfulness: deze 5 megabedrijven doen eraan, en met resultaat!

  Mindfulness: deze 5 megabedrijven doen eraan, en met resultaat! Mindfulness wordt steeds meer ingezet om de productiviteit op de werkvloer een 'boost' te geven. Helpt het ook? Ja, zeggen deze 5 multinationals (Google, Apple, SAP, Virgin en Aetna Insurance)

  Comments: 0

 • Emoties en het ervaren van vrede & geluk

  Emoties en het ervaren van vrede & geluk

  Emoties en het ervaren van vrede & geluk: de Dalai Lama heeft psycholoog en onderzoeker Paul Ekman (bekend van o.a. het vaststellen van de emoties en karakters in de Pixar-film Inside Out) gevraagd een Atlas van Emoties te maken. Om zo de meer dan zeven miljard mensen op deze planeet te helpen navigeren in het moeras van hun gevoelens, zodat zij vrede en geluk bereiken/ervaren.

  Comments: 1

 • Wilskracht: waarom is het volhouden van mediteren moeilijk?

  Wilskracht: waarom is het volhouden van mediteren moeilijk?

  Waarom is het volhouden van meditatie soms zo lastig, terwijl je weet dat het goed voor je is? Er zijn twee eigenschappen die van belang zijn om goede resultaten in het leven te boeken: intelligentie en wilskracht. Hoe vergroot je je wilskracht?

  Comments: 2

 • Meditatie is eerlijk kijken naar jezelf

  Meditatie is eerlijk kijken naar jezelf

  Inzichtmeditatie leert ons kijken naar onszelf en de wereld zoals die nu zijn. Inzichtmeditatie is daarom realiteitsmeditatie. Het is uiteindelijk eerlijk kijken naar jezelf en jezelf niks meer wijsmaken!

  Comments: 0

 • Fijne reminders voor elke meditatie-beoefenaar en verdiep zo je beoefening

  Fijne reminders voor elke meditatie-beoefenaar en verdiep zo je beoefening

  Fijne reminders voor elke meditatie-beoefenaar. Het lezen van de volgende punten helpt jou misschien ook weer om je eigen beoefening te verdiepen! 

  Comments: 0

Page 1 of 2 Next