Archief van: August, 2017

 • Ubuntu

  Ubuntu

  De laatste tijd kom ik vaak het woord 'Ubuntu' tegen. Voor het eerst in het boek Het Boel Van Vreugde (van de Dalai Lama en aartsbisschop Desmond Tutu). Daarna kwam het ergens een keer ter sprake en afgelopen zondag was ik in een strandtent die Ubuntu heette. En weet je, ik vind de betekenis zo mooi!

  Comments: 0

 • Korte waarde-meditatie

  Korte waarde-meditatie

  De vakantieperiode is voorbij, voor veel mensen begint het 'gewone' leven weer, kinderen naar school, weer eigen tijd, collega's terug van vakantie, projecten weer opgepakt. We gaan weer op volle kracht vooruit. Door het vaststellen van jouw waarde start je jouw dag en leef je jouw leven heel bewust zoals dat voor jou belangrijk is!

  Het bewust zijn van mijn waarde geeft mij zó veel ruimte, rust en meer overgave aan dat wat er is. En dit gun ik jou dit ook. Het is zo simpel en tegelijkertijd zo effectief & waardevol! Vandaar dat ik de oefening voor jou heb opgenomen als begeleide meditatie zodat je hem altijd, waar je ook bent, kunt beluisteren! Een aantal coach-kandidaten gebruikt deze meditatie al en hun feedback is dat deze oefening kort en krachtig is en echt richting geeft aan hun dag en aan hun leven!

  Comments: 2

 • Stilteretraite: the after story

  Stilteretraite: the after story

  Nou zei ik vlak voor de stilteretraite nog dat ik met compassie bij lastige emoties als angst en zorgen zou zijn? Nou ammehoela. Weerstand, dat is een beter woord. In het begin dan. Later waren er ook inzichten en ervaringen van compassie en vertrouwen. Lees hier de afterstory van mijn stilteretraite. 

  Comments: 1