Archief van: June, 2018

 • Een nacht in het bos. Part 2.

  Een nacht in het bos. Part 2.

  Ik roep al weken dat ik naar de natuur word getrokken. En nu stond er in de beschrijving van de workshop ‘als je wilt kun je de nacht in het bos doorbrengen’. Yeah, de natuur in! Slapen in een bos, hoe puur kan je het hebben! Ik zie ons allemaal al zo samen bij het kampvuur liggen, de sjamaan knus trommelend op zijn trommel met veren.....Ik weet niet wat de workshop me verder gaat brengen (vast mooie dingen), maar als alleen dit al de opbrengst gaat zijn, ben ik al blij.

  Wat ik niet wist, was dat ik alleen in dat bos zou liggen. Dat verneem ik pas tijdens de workshop. Minor detail. En ik ben dus echt een chicken, vooral 's nachts alleen. Maar toch heb ik er nog steeds zin in. Het lijkt me wel een mooie uitdaging. Loslaten en laten sterven was het thema toch? Let's do this. 

  Comments: 0

 • Een nacht alleen in het bos

  Een nacht alleen in het bos

  Ik lig stevig ingepakt in een slaapzak met vele lagen kleding aan. In het bos. Alleen.

  Ik ben blij. De nacht is voorbij. We gaan van donker naar licht.

  Vannacht ben ik gestorven en ook weer opnieuw geboren. Ik heb me op laten eten door dieren en me weer opnieuw op laten bouwen door de spirits. Althans volgens sjamanistische traditie....

  Comments: 0

 • Waarom ik schrijf

  Waarom ik schrijf

  Schrijven is voor mij essentieel. Ik ben meer een schrijver dan een prater. Ik kan mijn gevoelens makkelijker opschrijven dan benoemen. Door schrijven heb ik patronen in mezelf kunnen herkennen, ben ik tot de mooiste inzichten gekomen, voel ik rust over me heen komen en ervaar ik blijdschap gewoon door het schrijven an sich.

  Door te schrijven kan ik het gefluister van mijn ziel horen en laat ik mijn hart spreken. Ik stel vragen en het antwoord volgt uit mijn pen. Magisch. 

  Comments: 1